miércoles, 5 de enero de 2011

Res Publica

Res publica es una expresión del latín, que significa literalmente "cosa pública". Etimológicamente, es el origen de la palabra castellana "república" y, conceptualmente, de la inglesa commonwealth. Su uso se vincula generalmente con los conceptos actuales de sector público y Estado, y con los conceptos tradicionales de bien común y procomún.

Sempre m’ha agradat la “cosa pública”, he estat militant d’UGT, membre del Consell Escolar a on han estudiat les meves filles, de l’Associació de Veïns del meu Barri, i amb aquest bagatge vaig arribar a la Política local, amb el Partit dels Socialistes de Catalunya.

Del 1995 al 1999 vaig ser regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, amb les regidories de Medi Ambient i Salut Pública, amb l’Alcalde Joan Aguado. Va ser una època molt positiva, per aprendre moltes coses del funcionament de les administracions, però especialment perquè em vaig “conscienciar” del tema del Medi Ambient, del reciclatge, les depuradores, la neteja de rieres, la conservació de les especies i la necessitat de canviar molts dels nostres hàbits. Com a regidor de Salut Pública vaig tenir l’oportunitat de participar en el Consell Rector del Consorci Hospitalari de l’Alt Penedès, que gestiona entre d’altres centres l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, del que vaig ser vicepresident en qualitat de regidor de l’Ajuntament de Vilafranca. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario