jueves, 6 de enero de 2011

Esperit Mediterrani

Hypatia d'Alexandria

Aquest es un web-bloc personal, que vol ser un aparador per publicar el que m’agrada fer i les meves inquietuds, que teòricament són moltes, però costa expressar-les i encara més concretar-les. Però si donem un primer pas ja estem en marxa. He posat “Alexandria” a aquest blog, per expressar un lloc d’encontre de cultures, una Biblioteca universal, un àgora de discussió. Massa pretensiós. Però amb les aportacions de tothom podem fer un món millor.

També voldria ser un Ateneu Obrer, en aquest temps de crisi, no sols econòmica, haurem de replantejar-nos la postura dels treballadors respecte als Sindicats de Classe i a les relacions laborals. Caldrà tornar a la solidaritat obrera, encara que ara sembla que no hi hagi obrers, tots pensem que som alguna cosa més, fins que ens veiem acomiadats de la feina, sigui quina sigui la nostra anterior categoria laboral.

Un altre tema a tenir en compte és el model de “vida” que hem portat fins ara a Occident, segurament no el podrem mantenir gaire temps més, la crisi l’ha posat en evidència, però estava clar que és insostenible, no per les prestacions social que ara volen retallar tots els governs, sinó pel consum desorbitat dels recursos naturals, del malbaratament del sistema d’usar i llençar, caldrà tornar a la bicicleta, com a metàfora. Aprofundirem en els conceptes com el de “no es més ric qui més te, sinó qui menys necessita”?. Tornarem al textos filosòfics que es van reunir a la Biblioteca d’ Alexandria?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario